Contacteer ons
Xu

Telefoonnummer : 17756009260

Fysieke grondbeginselen van het radarprincipe

March 16, 2022

Het basisprincipe van verrichting van primaire radar is eenvoudig te begrijpen. Nochtans, kan de theorie vrij complex zijn. Een inzicht in de theorie is essentieel primaire radarsystemen kunnen correct specificeren en in werking stellen. De implementatie en de verrichting van primaire radarsystemen impliceren een brede waaier van disciplines zoals de bouw van de werken, zware mechanische en elektrotechniek, de techniek van de hoge machtsmicrogolf, en geavanceerde hoge snelheidssignaal en gegevens - verwerkingstechnieken. Sommige wetten van aard hebben hier groter belang.

De radarmeting van waaier, of de afstand, worden gemaakt wegens de eigenschappen van uitgestraalde elektromagnetische energie mogelijk.

 1. Weerspiegeling van elektromagnetische golven
  De elektromagnetische golven worden weerspiegeld als zij een elektrisch belangrijke oppervlakte ontmoeten. Als deze weerspiegelde golven opnieuw op de plaats van hun oorsprong worden ontvangen, dan die betekent is een hindernis in de propagatierichting.
 2. De elektromagnetische energie reist door lucht bij met constante snelheid, bij ongeveer de snelheid van licht,
  • 300.000 kilometers per seconde of
  • 186.000 statuutmijlen per seconde of
  • 162.000 zeemijlen per seconde.
  Dit met constante snelheid staat de bepaling van de afstand tussen de nadenkende voorwerpen (vliegtuigen, schepen of auto's) en de radarplaats door de lopende tijd van de overgebrachte impulsen toe te meten.
 3. Deze energie reist normaal door ruimte in een rechte lijn, en zal slechts lichtjes wegens atmosferisch en weersomstandigheden variëren. Door van speciale radarantennes te gebruiken kan deze energie in een gewenste richting worden geconcentreerd. Aldus kan de richting (in azimut en verhoging) van de nadenkende voorwerpen worden gemeten.

Deze principes kunnen fundamenteel in radarsysteem worden uitgevoerd, en de bepaling van de afstand, de richting en de hoogte van het nadenkende voorwerp toestaan.

(De het gevolgenatmosfeer en weer hebben op de overgebrachte energie zullen later worden besproken; nochtans, voor deze bespreking bij het bepalen van waaier en richting, zullen deze gevolgen tijdelijk genegeerd worden.)

Waarom Radar?

Voordelen

De radar heeft vele voordelen in vergelijking met een poging van visuele observatie:

 • De radar kan, in lichtheid of duisternis over lange-afstands dag en nacht werken;
 • De radar kan in alle werken doorstaat, in mist en de regen, het kan muren of lagen van sneeuw zelfs doordringen;
 • De radar heeft zeer brede dekking; het is mogelijk om de gehele hemisfeer waar te nemen;
 • De radar ontdekt en volgt bewegende voorwerpen, is een high-resolution weergave mogelijk, die in een objecten erkenning resulteert;
 • De radar kan onbemand in werking stellen, 24 uur per dag, 7 dagen per week.